JenLab ofereix un nou control de qualitat per al trasplantament de còrnia

Les malalties de la còrnia són la segona causa més gran de ceguesa a nivell mundial. Quan els tractaments convencionals fracassen, la visió d'un pacient només es pot restaurar a través del trasplantament de còrnies humanes donades.

El trasplantament de còrnia és el procediment de trasplantament més comú del món. No obstant això, no hi ha prou donants per satisfer la demanda, amb el temps d'espera, fins a nou mesos per a una còrnia donada. Sumant-se al problema, una gran quantitat de mostres donades no són adequades per al trasplantament a causa del registre mèdic del donant o per la mala qualitat del teixit, com ara una baixa densitat de cèl·lules endotelials. Normalment, les còrnies donades es mantenen durant dies, o fins i tot setmanes, en recipients especials abans del trasplantament.

El trasplantament de còrnia és el procediment de trasplantament més comú del món

Tomografia multifònica
En l'actualitat, els controls de qualitat de les córnies donades es realitzen mitjançant un examen de làmpada, proporcionant informació sobre l'anatomia i la morfologia corneal. En JenLab , hem desenvolupat un nou mètode amb millor resolució, que ofereix informació addicional sobre el metabolisme cel·lular, així com en l'organització estructural del col·lagen estromal. El mètode es denomina tomografia multifòrica (MPT).

El MPT basat en la tecnologia làser de femtosegons propers a l'infraroix ja està en ús clínic per proporcionar biòpsies òptiques no invasives i sense etiquetes de la pell humana. Les aplicacions actuals inclouen la detecció precoç del càncer de pell negra, l'avaluació de cosmètics anti-envelliment i la mesura de la disminució de la pell en astronautes després d'un viatge espacial a llarg termini.

Ara, amb el finançament del programa Horitzó 2020 de la UE (concessió 726666, LASER-HISTO, fase 2-PIME), JenLab és pioner en l'ús de MPT per a la millora del control de qualitat dels trasplantaments de còrnia, utilitzant imatges metabòliques òptiques, imatges de colàgen i lípids / Imatge d'aigua. L'estat metabòlic es pot avaluar a través de la vida de fluorescència de les coenzimas autofluorescents. La xarxa de fibrils de col·làgen pot ser imaged a través de la segona generació harmònica (SHG), on el feix làser infraroig es transfereix a la llum blau feble. Es pot obtenir informació química sobre la distribució de lípids i contingut d'aigua per una ràpida espectroscòpia Raman (CARS). CARS també obre un camí per estudiar la farmacocinètica de les gotes d'ulls.

Visió clara a la còrnia
En el procés MTP de JenLab, múltiples detectors permeten la mesura simultània de la autofluorescència, la vida útil de la fluorescència, el SHG i els CARS amb una sola sensibilitat al fotó. Una secció òptica típica que consisteix en 512 x 512 píxels pren només sis segons. Les cèl·lules intracel·lulars i la xarxa de col·lagen poden veure's immediatament a la pantalla.

En un primer estudi clínic al Centre Mèdic de la Universitat de Saarland, vam demostrar que les imatges MPT es poden utilitzar per caracteritzar la morfologia de les capes corneals, les cèl·lules intratissueus, la xarxa de col·lagen i el metabolisme de les còrnies humanes. A més, es pot detectar una contaminació bacteriana.

Curiosament, s'ha trobat que el metabolisme d'una varietat de cèl·lules intratencials augmenta amb el temps després de la donació, mentre que el metabolisme de les cèl·lules endotelials importants disminueix. D'aquesta manera, es pot utilitzar MPT per optimitzar el procediment d'emmagatzematge i avaluar el moment adequat per al trasplantament.

Creiem que, en els propers anys, MPT pot usar-se per al control de qualitat d'alt nivell de les còrnies donades per al trasplantament per tal d'augmentar el nombre de positius quirúrgics resultats. A més, també és probable que l'MPT in vivo s'utilitzi en l'ull humà per diagnosticar malalties com la diabetis a través d'una visió directa del cos a través de la finestra transparent humana: la còrnia.

Shanghai New Eyes Medical Inc. va ser fundada el 2005 i es va publicar el 2012. És la primera empresa publicada en àrea mèdica oftalmològica.

Estem especialitzats en el sistema de gravació de video digital per a equips oftàlmics, com el microscopi de la càmera de ranura, el microscopi de càmera fundus, el microscopi quirúrgic oftalmològic, l'escàner AB, l'oftalmoscopi i etc.

Per obtenir més informació, si us plau feu clic a: http://www.eyesmed.com/products